Vår Vackra Värld

”Vår Vackra Värld – barnens drömmar och glada nyheter” är en digital tidning som jag skapar tillsammans med barn i åldrarna 8-12 år, t ex för skolklasser som en del av skolundervisningen eller andra barngrupper. Läsarna inbjuds att ge ett frivilligt bidrag till att bevara svensk gammelskog, som är en livsviktig och hotad naturresurs. Vår Vackra Värld syftar till att stärka barnens positiva drivkraft och framtidstro och att på ett kreativt och roligt sätt göra en konkret insats för naturen.

Display 1 - kopia

Här kan du läsa tidningen, på datorer med webläsare som tillåter Flash (ej smartphones). Bläddra genom att klicka i nedre högra hörnet och dra sidan åt vänster. Högerklicka på dokumentet för zoom-funktion. En pdf-version av tidningen, som passar för mindre skärmar och smartphones och som också går att ladda ner och spara finns här 

Vill du följa Vår Vackra Värld? Gilla Livsviktigt på Facebook Om du jobbar med barn och är intresserad av att delta så kontakta mig

Bakgrund och syfte

child-544085_960_720Barn har en naturlig entusiasm, kreativitet och optimism. Denna positiva drivkraft behöver vi vuxna stötta barnen i att behålla, för att de ska kunna klara av både skolan och livet i stort. Barn växer i dag upp i en komplex verklighet. Genom tv, tidningar och annan media möter och påverkas de av svårigheterna i samhället och världen. Som vuxna kan vi inte helt och hållet skydda barn från dessa svårigheter. Men vi kan stötta dem i att ha ett positivt fokus.

I Vår Vackra Värld skriver barnen om sina intressen och drömmar. De är också ”glada-nyheter-spanare” och samlar glada nyheter som de ser i sin omvärld. Detta utgör sedan innehållet i den digitala tidningen.

Vill du stötta projektet? Boka gärna en föreläsning!

Föreläsning Vår Vackra Värld

Föreläsningen riktar sig till föräldrar samt personer som arbetar med barn och unga. I föreläsningen delar jag med mig av mina erfarenheter av att stötta barn och unga i att behålla och utveckla sin positiva drivkraft. Jag visar praktiska övningar från min bok för unga, Att följa dina drömmar och förbättra världen, samt berättar om hur jag i projektet Vår Vackra Värld stöttar barn i att ha ett positivt fokus. Alla som deltar i föreläsningen får också ett exemplar av den digitala tidningen. Kontakta mig för mer information.